Kødannelse er en stressfaktor i trafikken

Der er rigtig mange stressfaktorer, når du kører i trafikken til daglig. En del situationer kan få bilister helt op i det røde felt. Måske har du lige hentet den bil, som du har erhvervet dig ved hjælp af brugtvognsleasing, og oplever, at der er en kødannelse på din vej. Hvad gør du så?

Mulige løsninger på problemet

Du kommer kørende, og trafikken er gået helt i stå. Du bliver stresset, da du har travlt med at skulle nå at hente børn og handle. Så hvad gør du?

For at undgå denne form for stressfaktor er det altid en god idé at køre i god tid, så der er plads til uforudsete situationer. Men trods dette kan du ikke være sikker på at undgå at komme til at holde i kø. For at undgå at holde i kø og blive stresset af det kan du tjekke en trafikapp, der gør dig opmærksom på, hvor der er kødannelse. 

Har du navigationsudstyr i din bil, kan det måske hjælpe dig med at finde en alternativ rute, så du kan komme væk fra køen. 

Har du ikke mulighed for at komme væk fra den lange kø, bør du køre ind på den første og bedste rasteplads. Her kan du stille og roligt finde løsninger på dine problemer. Du kan ringe til dit barns vens forældre eller til et familiemedlem, som kan hente dit barn. Det er også en mulighed at tage fat i dit arbejde og fortælle, at du kommer for sent til et vigtigt møde, eller du kan måske få en kollega til at flytte mødet en smule.