Sådan gør du bilen sommerklar

Når vinteren går på hæld, skal du i gang med at gøre din bil klar til sommeren. Ligesom at du gør din bil klar til de kolde måneder, skal du nemlig også gøre den klar til sommer. Herved sikrer du nemlig, at din bil er sikker at køre i, mens det ligeledes er med til at passe godt på den. 

Men hvordan gør du det? Du skal selvfølgelig vaske bilen indvendigt og udvendigt, så alt lige fra din BMW hjelm til dit rat og så videre er rent. Dog skal du også sørge for andre ting.

Skift til sommerdæk

Vinterdæk er lavet til at give en bil et bedre vejgreb, når det er koldt vejr. På samme tid er sommerdæk lavet til de varmere måneder. Derudover er det værd at bemærke, at gummiet er sammensat på forskellige måder i både sommerdæk og vinterdæk. Det er altså en god idé, at du sørger for at skifte fra vinterdæk til sommerdæk. Har du helårsdæk, behøver du ikke at gøre noget.

Tag et kig på væskerne

En anden ting, du bør gøre, er at tjekke alle væskerne. Her er der tale om både olie, kølervæske og sprinklervæske. Det er alfa og omega, at der er olie nok på din bil, så tjek gerne oliestanden. 

Undersøg bilen udvendigt

Det kan være hårdt for en bil at køre rundt på saltede veje samt i fugt og frost. Derfor bør du tjekke din bil grundigt udvendigt. Du kan undersøge, om der er ridser i lakken eller eventuelle småskader, som skal udbedres. Du bør også tjekke, om alle lys og lygter fungerer, som de skal.